Na celom svete sa vyhodí každý rok 1,3 miliardy ton potravín, čo predstavuje až jednu tretinu všetkých vyrobených potravín. Každý deň sa sa v rámci straovania vyhodí veľké množstvo potravín. Nemuselo by to tak byť, keby sme lepšie plánovali, skladovali, boli viac informovaní a hlavne viac chceli. Každý z nás môže urobiť veľa jednoduchých opatrení preto, aby sme znížili množstvo odpadu z potravín, šetrili prírodné zdroje i peniaze a pomohli ľuďom, ktorí sú v núdzi.
Aj my s deťmi krúžku Ekožiačik sme diskutovali a vytvorili plagát, ktorý ponúka niekoľko tipov ako neplytvať jedlom. Zároveň sme na základe návrhov žiakov školy vypracovali jedálniček na jeden týždeň, aby sme znížili tak množstvo odpadu z nezjedených potravín, ktoré vzniká aj v našej školskej jedálni.
Nápadov, ako predísť vzniku alebo aspoň znížiť množstvo odpadu z potravín, ušetriť tak tisíce eur a znížiť negatívne dopady na životné prostredie je veľké množstvo.
Bližšie informácie ohľadne tejto témy nájdete na stránke: www.nulaodpadu.sk
ALBUM S FOTOGRAFIAMI : https://www.facebook.com/media/set/?vanity=zsnabrezna&set=a.1164275388468115
Škola
Školská jedáleň