Deň jablka u nás

Jablká patria odpradávna k žiadaným pochúťkam, ich každodenná konzumácia posilňuje naše zdravie. Jablká sú šťavnaté, v jednom plode je 84 % vody, preto dokážu spoľahlivo uhasiť smäd. Šupka i dužina obsahujú vlákninu potrebnú pre náš metabolizmus a činnosť tráviacej sústavy. Ďalšou cennou látkou je pektín, z minerálov horčík, vápnik a draslík. Vysoký obsah fruktózy a vitamínu C dodávajú telu prospešnú energiu.

V stredu 19. októbra sme uskutočnili Deň jablka – prečo je konzumácia jabĺk pre nás dôležitá, sme sa dozvedeli z rozhlasového vysielania. Šťavnatú chuť tohto skvelého ovocia si vychutnali všetci žiaci našej školy – pokrájané jabĺčka im doniesli žiaci 8.A triedy. Jabĺčka zabezpečila pani učiteľka Katarína Šupalová a pokrájať ich pomáhala pani učiteľka Zuzana Kreps.

Prváci sa tento deň premenili na zdravé, farebné jabĺčka.

Zážitkové vyučovanie „ Jabĺčkový deň“ začali prezentáciou, kde si zopakovali vedomosti, ale sa i veľa nového naučili o jablku. Maľovali jablko, čítali a písali vety i počítali jabĺčkové príklady. Zaspievali si ľudovú pieseň „Červené jabĺčko…“ a nezabudli ani na „Apple“ jabĺčkovú angličtinu.

Odmenou im boli sladké jablká a výborné  koláčiky od šikovných mamičiek.

Starší žiaci  na hodinách matematiky riešili slovné úlohy o jablku, tvorili príbehy a súťažili v  slovných doplňovačkách. Vytvorili pekné výtvarné práce a v rámci ochutnávky si pochutnali na rôznych výrobkoch z jablka.

Album s fotografiami nájdete TU!